Novi Sad
30.11.2014.
20:16 > 20:32
Muzičko putovanje kroz Balkan priredila je sinoć grupa "Divanhana" u Velikoj sali Kulturnog centra, u kojoj su se čule neke od najlepših melodija Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske uz nezaobilazne sevdalinke.
  • Divanjazz

    02.12.2014 09:28
    sevdahbaby
    Ja lično ne slušam sevdalinke niti bilo koju tradicionalnu muziku ovih krajeva, ali bio sam na koncertu jer se u ovom slučaju zapravo radi o modernoj muzici (ili možda bolje rečeno, modernom muziciranju) koja je bazirana na tradicionalnim pesmama. Čak sam ubeđen da se ovakvo izvođenje ne bi ni svidelo onima koji slušaju, kako se to najčešće kaže, „narodnjake“.

    Oni koji se žale na „dođoše“ treba da se zapitaju šta njihova deca slušaju na žurkama i noćnim provodima i šta tek time propagiraju... i da konačno shvate da u urbanim sredinama, što bi trebao da bude i Novi Sad, nema mesta ovakvim podelama. Povećanje broja stanovnika vuče i dobre i loše strane, ali isto tako od palanke pravi grad. Ko zna i može bolje od „dođoša“ (a i od ostalih "starosedeoca"), neka se aktivira i isto pokaže, jer nema razloga da se ne prihvati bolja ideja, a ne da po starom vojvođanskom običaju stoji po strani i pametuje.

    Da ne dužim, koncert je bio odličan, ali valja pomenuti da se završio na neprimeren način, jer je nekom anonimusu (bar je meni) dozvoljeno da se popne na binu kako bi članovima grupe (navodno) uručio poklone, ali je on započeo haotičnu priču gde pominje „prijatelja“ bez noge (jasna nam je posleratna istorija), dok je na marami koju je navodno poklanjao bila izvezena godina...pogađate, 1991.
    Ružan završetak predivne večeri.

    Pozdrav svima.
  • Marko

    01.12.2014 08:21
    Novosađani se stalno žale na "dođoše" ali zato vole sevdalinke više nego i bosanci....
  • Voja K.

    30.11.2014 23:30
    E bas su nasli gde da dodju. Sevdah, harmonika, Bosna,..., o ovome sam cak i ja obavesten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna